top of page

Телешки Винен Кебап

рецепта за телешки винен кебап от Щипка Сол

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо

  • 1 глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • 1 чаша червено вино

  • 400 гр домати (консерва)

  • 2 с.л. олио

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 1 ч.л. риган или мащерка

  • 1/2 ч.л. бахар

  • 2-3 дафинови листа

  • 2 с.л. брашно (за запръжка)

  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

  1. За винения кебап, нарежете телешкото месо на малки кубчета (около 3 см). Поръсете с малко сол, черен пипер, червен пипер и брашно.

  2. Загрейте олиото в голяма тенджера на средна температура. Добавете месото и го запържете от всички страни до златисто кафяво.

  3. Нарежете лука и чесъна на ситно. В същата тенджера добавете лука и чесъна, и ги запържете до прозрачност. След това добавете червеното вино и намачканите домати и оставете да кипне за 2-3 минути.

  4. Сложете мащерката или ригана, дафиновите листа и бахара. Разбъркайте добре.

  5. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко вода. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън около 1-1,5 часа, или докато месото омекне.

  6. Когато месото е готово, разтворете брашното в малко вода и добавете към ястието, за да сгъсти соса. Оставете да къкри още 5-10 минути, докато сосът се сгъсти.

  7. Сервирайте телешкия винен кепаб с гарнитура по избор – картофено пюре, ориз или пресен хляб.



В тази рецепта използвахме:



Comments


bottom of page