top of page

Пуешко по градинарски

пуешко по градинарски

Необходими продукти:

  • 600 г пуешко месо (по възможност филе или бутче, нарязано на хапки)

  • 1 глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • 2 моркова

  • 1 чушка

  • 1 тиквичка

  • 1 домат (или 2-3 с.л. доматено пюре)

  • 1 ч.л. сушен риган

  • 1 ч.л. сушена мащерка

  • сол и черен пипер на вкус

  • 2 с.л. зехтин или олио

  • 1/2 ч.ч. вода или пилешки бульон

  • 1 ч.л. захар (по желание, за да не е кисело ястието)


Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пуешкото месо на малки хапки, посолете и поръсете с черен пипер.

  2. Загрейте зехтина (или олиото) в голям тиган на средна температура. Добавете месото и го запържете, докато стане леко златисто. Извадете месото и го оставете настрана.

  3. В същия тиган добавете нарязаните лук и чесън. Запържете за 2-3 минути, докато омекнат. След това добавете морковите (нарязани на тънки кръгчета), чушката и тиквичката (нарязани на малки кубчета). Гответе още 5 минути, като разбърквате често.

  4. Добавете нарязания домат (или доматено пюре) и разбъркайте добре. Ако използвате доматеното пюре, добавете 1/2 ч.ч. вода или бульон.

  5. Прибавете ригана, мащерката, захарта (ако искате да намалите киселинността) и върнете пуешкото месо в тигана. Разбъркайте добре.

  6. Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за около 30-40 минути, докато месото стане крехко и зеленчуците се омекнат. Ако е необходимо, добавяйте още малко вода или бульон по време на готвенето.

  7. Поднесете ястието с пресен магданоз или босилек за аромат и свежест. Може да го сервирате с гарнитура от ориз, картофи или хляб.


В тази рецепта използвахме:




Comentários


bottom of page