
Печено свинско с картофи и моркови
Печеното свинско с картофи и моркови е от онези рецепти, които събират цялото семейство около масата. Топло, уханно и приготвено с внимание – а когато добавите и малко „Щипка Сол“, вкусът става просто съвършен.
Печеното свинско с картофи и моркови е класика, която никога не излиза от мода – ароматно, сочно и винаги обичано. Крехкото месо се запича бавно, докато стане златисто и меко, а зеленчуците попиват всички вкусове и се карамелизират леко във фурната. Всяка хапка носи онзи неповторим домашен вкус, който напомня за неделни обеди и уютни семейни вечери.
Тайната, разбира се, е в подправките. С нашите натурални смеси от „Щипка Сол“ месото и зеленчуците оживяват – ароматите се балансират перфектно, вкусът става по-дълбок и завършен, без изкуствени добавки. Само няколко щипки са достатъчни, за да превърнат това простичко ястие в истинска наслада.
Печеното свинско с картофи и моркови е от онези рецепти, които събират цялото семейство около масата. Топло, уханно и приготвено с внимание – а когато добавите и малко „Щипка Сол“, вкусът става просто съвършен.
Печено свинско с картофи и моркови Рецепта
Продукти
- 1 кг свинско месо
- 1 кг картофи
- 3–4 моркова
- 1 гл. лук
- 4 скилидки чесън
- 100 мл червено вино
- 2 с.л микс Свинско
- червен пипер
- 1 с.л чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- води или бульон - 150 мл.
Начин на приготвяне
- Нарежете свинското на едри парчета и го овкусете с 2-3 с.л микс "Свинско", сложете олио и разбъркайте. При възможност го оставете за поне 30 мин. в хладилника да се маринова.
- Обели картофите, морковите и лука и ги нарежи на едри парчета
- Намажи тавата с малко олио. Сложи месото и зеленчуците, разбъркай всичко с ръце, за да се разпределят подправките. Добави виното и водата/бульона.
- Покрий тавата с алуминиево фолио и сложи в предварително загрята фурна на 200°C. Печи около 1 час и 15 минути.
- След това махни фолиото и печи още 20–30 минути, докато месото се запече и картофите добият златиста коричка