вкусно печено свинско с картофи на фурна и ароматни натурални подправки

Печено свинско с картофи и моркови

Печеното свинско с картофи и моркови е от онези рецепти, които събират цялото семейство около масата. Топло, уханно и приготвено с внимание – а когато добавите и малко „Щипка Сол“, вкусът става просто съвършен.

Печеното свинско с картофи и моркови е класика, която никога не излиза от мода – ароматно, сочно и винаги обичано. Крехкото месо се запича бавно, докато стане златисто и меко, а зеленчуците попиват всички вкусове и се карамелизират леко във фурната. Всяка хапка носи онзи неповторим домашен вкус, който напомня за неделни обеди и уютни семейни вечери.

Тайната, разбира се, е в подправките. С нашите натурални смеси от „Щипка Сол“ месото и зеленчуците оживяват – ароматите се балансират перфектно, вкусът става по-дълбок и завършен, без изкуствени добавки. Само няколко щипки са достатъчни, за да превърнат това простичко ястие в истинска наслада.

Печеното свинско с картофи и моркови е от онези рецепти, които събират цялото семейство около масата. Топло, уханно и приготвено с внимание – а когато добавите и малко „Щипка Сол“, вкусът става просто съвършен.

Печено свинско с картофи и моркови Рецепта

Подготовка: 30 мин.
Готвене: 1:45 час

Продукти

  • 1 кг свинско месо
  • 1 кг картофи
  • 3–4 моркова
  • 1 гл. лук
  • 4 скилидки чесън
  • 100 мл червено вино
  • 2 с.л микс Свинско
  • червен пипер
  • 1 с.л чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • води или бульон - 150 мл.

Начин на приготвяне

  • Нарежете свинското на едри парчета и го овкусете с 2-3 с.л микс "Свинско", сложете олио и разбъркайте. При възможност го оставете за поне 30 мин. в хладилника да се маринова.
  • Обели картофите, морковите и лука и ги нарежи на едри парчета
  • Намажи тавата с малко олио. Сложи месото и зеленчуците, разбъркай всичко с ръце, за да се разпределят подправките. Добави виното и водата/бульона.
  • Покрий тавата с алуминиево фолио и сложи в предварително загрята фурна на 200°C. Печи около 1 час и 15 минути.
  • След това махни фолиото и печи още 20–30 минути, докато месото се запече и картофите добият златиста коричка

В тази рецепта използвахме

  • Микс "Свинско"

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.49 лв
    За брой
     за 
  • Червен пипер

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.19 лв
    За брой
     за 
  • Чубрица

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 2.89 лв
    За брой
     за 
  • Чесън на прах

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.19 лв
    За брой
     за 
Виж всички Рецепти